Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Depunerea jurământului militar al tinerilor ostași la Batalionul Geniu 52 ”Tisa” Satu Mare
Florin Răchitan  - Marti, 28 Noiembrie 2023

Curtea unității militare din Satu Mare a Batalionului Multinațional 52 de Geniu ”Tisa” a fost plină marți de părinții și aparținătorii tinerilor soldați din noul contingent care a depus jurământul de onoare față de patrie.

Invitatul principal la ceremonie a fost deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma, în calitate de membru al Comisiei de Apărare și Ordine Publică din Camera Deputaților.

Acesta le-a transmis militarilor și părinților un mesaj în care a sintetizat inportanța evenimentului de azi, în preajma Zilei Naționale a României: ”Jurământul este un gest de referință pentru toți cei care au ales onoranta carieră militară. Stimați militari, intrând în rândurile armatei, nu ați ales doar profesia, ci v-ați asumat misiunea de a pune împlinirea datoriei față de Țară mai presus de orice”!

Batalionul 52 Geniu „Tisa” este o unitate de sprijin de luptă NATO, care asigură instruirea pentru menţinerea şi dezvoltarea nivelului de operaţionalizare în vederea participării cu subunităţile proprii, independent sau în cooperare cu alte structuri, la asigurarea genistică a structurilor de luptă sau sprijin de luptă pe timpul acţiunilor desfăşurate pe teritoriul naţional sau în afara acestuia.

Unitatea s-a născut ca urmare a dezvoltării relaţiilor de cooperare şi dialog în cadrul parteneriatului pentru pace între statele din regiune, colaborând cu camarazii din unități similare din Ungaria, Slovacia și Ucraina.  

Batalionul 52 Geniu „Tisa” are baza încă de la înfiinţare în municipiul Satu Mare, amplasare ce oferă posibilităţi optime de dislocare în caz de necesitate.




1429 vizite
Distribuie pe